Upečte si kuracie stehná ako profík!
Kuracina patrí medzi biele chudé mäso, ktoré je ideálne na prípravu rýchleho a diétneho jedla. Niekedy nám varenie zaberie mnoho času, takže sa snažíme tento čas často skrátiť a využiť ho trošku inak. Preto sme si pre vás pripravili nenáročný a rýchly recept na skvelé domáce jedlo, ktoré určite zvládne pripraviť každý z vás. Poďme sa teda vrhnúť na prípravu lahodných kuracích stehien, ktoré bude dopĺňať správne uvarená ryža a šalát. Pre najlepší kulinársky zážitok je dôležité kupovať mäso, ktoré pochádza z poctivého mäsiarstva. Je vždy lepšie uprednostniť kvalitu nad kvantitou, a tak je to aj pri výbere kuracích stehien.

Keď už máte nakúpené, je čas začať ich prípravu. V prvom rade si ich poriadne umyjete pod prúdom studenej vody a necháte odležať v dopredu pripravenej marináde, ktorá bude pozostávať z olivového oleja, štipky soli, korenia, medu a horčice. Takto ich necháte oddychovať aspoň dve hodinky v chladničke, zakryté alobalom. Medzitým si pripravíte ryžu, kde platí pravidlo – 1 hrnček ryže, 2 hrnčeky vody, čiže ak chcete väčšie množstvo, používate vždy pomer 1:2. Do vody samozrejme pridajte aj dostatočné množstvo soli, lyžicu oleja, 1 stredne veľkú cibuľu a varte približne 17 minút so zakrytou pokrievkou.

Ako dlho sa pečú kuracie stehná – to už závisí od mnohých faktorov, spomedzi ktorých sú najdôležitejšie čas, teplota a samotný diel mäsa. Pri stredne veľkých kuracích stehnách, ktoré nie sú vykostené, býva približný čas ich úpravy 45 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Samozrejme ak máte väčšie kusy, ktoré obsahujú aj kosti, doba pečenia sa môže predĺžiť aj o 20 minút. Ak chcete docieliť extra chrumkavú kožu, posledných 10 minút môžete teplotu zvýšiť na 200 stupňov. Pred podávaním ich nechajte v rúre chvíľku odležať, aby sa šťava v mäse rovnomerne rozložila. Takto do zlatista upečené kuracie stehná podávate s dvoma kopčekmi uvarenej ryže. Jedlo môžete doplniť listovým šalátom rôznych druhov. Dobrú chuť!
